Vi Tror

VAD VI TROR
Klippan är en apostolisk pingst-kyrka i princip, praxis och makt. Vi är bibelbaserade genom

att vi försöker basera all vår tro och vår livsstil på tydliga avsnitt i Bibeln eller på bibliska

principer. Baserat på Skrifterna tror vi följande ...

Om Bibeln
Bibeln är Guds ofelbara ord, myndighet för frälsning och kristen liv (2 Timoteus 3: 15-17)

Om Gud
Det finns en Gud som har uppenbarat sig som vår Fader, i sin Son Jesus Kristus och som den

Helige Ande. Jesus Kristus är Gud manifesterad i kött. Han är både Gud och människa

(5 Mosebok 6: 4; Efesierbrevet 4: 4-6; Kolosserna 2: 9; 1 Timoteus 3:16)

Om synd och frälsning
Alla har syndat och behöver frälsning. Frälsning kommer genom nåd genom tro, baserad på Jesu Kristi försoningsoffer (Rom 3: 23-25; 6:23; Efesierbrevet 2: 8-9)

Om evangeliet
Det frälsande evangeliet är goda nyheter att Jesus dog för våra synder, begravdes och steg upp igen. Vi följer evangeliet (2 Tessalonikerna 1: 8; 1 Peter4: 17) genom omvändelse (död till synd), vattendop i Jesu Kristi namn (begravning) och genom att få den Helige Andes gåva (uppståndelse) (1 Korinterbrev. 15: 1-4; Apostlagärningarna 2: 4, 37-39; Rom 6: 3-4)

Om Christian Living
Som kristna ska vi älska Gud och andra. Vi bör leva ett heligt liv inåt och utåt och tillbe Gud med glädje. Andens övernaturliga gåvor, inklusive helande, är för kyrkan idag (Markus 12: 28-31; 2 Korinthians7: 1; Hebreerbrevet 12:14; 1 Korinthians12: 8-10)

Om framtiden
Jesus Kristus kommer igen för att fånga sin kyrka. Till slut kommer den sista uppståndelsen och den slutliga domen. De rättfärdiga kommer att ärva evigt liv och den orättfärdiga eviga döden (1 Tessaloniker 4: 16-17; Uppenbarelseboken 20: 11-15)